Taková ta srdeční práce

S žízní roste chuť. S chutí roste hruď. Bez velkého srdce to správné pivo neuvaříte. Chce to mít zájem o řemeslo, být puntičkář a postupně ladit každý detail výroby. Prostě si s tím pivem hrát a vychovávat ho. V Richardovi stále používáme tradiční postupy, jak pivo naučit dobrým mravům. Kvasí hezky v otevřených spilkách a trpělivě zraje několik týdnů v tancích. A když dospěje, tak je čestné a upřímné... nefiltrované a nepasterizované.

Za pět minut dvanáctka

Richard je zaslouženou odměnou po celodenní dřině. A odměnu je třeba si řádně vychutnat. Vybrat vhodné sklo, pořádně ho umýt a vychladit v lednici. Ať je pěkně natěšené. Pak pomalu čepovat to vytoužené pivo... maximálně nadvakrát, nejdříve nádherně rozpěnit o dno sklenice, poté ho nechat 
stékat po skle. Zabořit se kníry do té úžasné pěny a vychutnávat si každý doušek pohody. A hlavně kvalitně rozjímat.

Byl pozdní večer ... 7. červenec

Znáte Richardovu studánku, kde nejhlubší je les? Kde roste tmavé kapradí a vůkol rudý vřes? Tam začíná ulice, jež jeho jméno nese. Na konci té silnice se piják žízní třese. Však vyrostl tam pivovar, šlechtí denně pivo. Inspirován příběhy, páč s Richardem je živo.

Pivovar Richard vznikl 7. července 2004 v brněnském Žebětíně. 
Nedaleko místa, kde Vilém Mrštík situoval svou Pohádku máje s hlavním hrdinou Richardem. Světák a bohém Richard je tváří pivovaru. 
Celá značka je protkána příběhy. Richardovu životní lásku Helenku ztvárnila ve filmové verzi Nataša Gollová, která se narodila v domě, kde má Richard svou druhou restauraci. A druhý Richardův pivovar vznikl v Račíně na Vysočině, v penzionu, kde přespával její slavný filmový partner Oldřich Nový.

Richard... to jsou příběhy.

Platba při převzetí

Zaplatíte až budete mít Richarda u sebe. V pivovaru hotově, u Zásilkovny platba možná také kartou.